Doğru Barkod Okuyucuyu Seçmek

Doğru Barkod Okuyucuyu Seçmek

Barkodun Yapısı

Bilindiği üzere barkod, birtakım bilgileri temsil eden karaketlerin elektronik cihazlar tarafından okunabilir hale gelmesidir. Barkodlar bilgileri çizgiler ve çizgiler arasındaki paralel boşluklarla temsil etmektedir. Önceleri yalnızca paralel çizgilerden meydana gelen (1D) barkodlar günümüz teknolojisiyle beraber ise iki boyutlu (2D) barkod, karekod barkod ve noktalı barkod olarak da karşımıza çıkmaktadır. Barkodlarda ki başlangıç ve bitiş karakterleri barkodların sağ ve sol taraflarını tanımlamaktadır. Tabii ki de her barkod sembollerinde farklı başlangıç ve bitiş karakterleri kullanılmaktadır. Kontrol karakteri ise barkodun içindeki verilerden oluşturulan ve yine barkod içinde yer alan veridir. Barkod üzerinde bulunan kodun doğru çalışıp çalışmadığına baktığı gibi kontrol karakteri her barkod tipinde farklı hesaplama yöntemleri tercih edilmektedir.

Barkodların alt ve üstlerinde yer alan taşıyıcı çizgileri ise okuyucu barkodun altına ya da üstüne kaymamasını sağlar. Bu sayede hatalı okumalar önlenmiş olur. Ürün takibi, stok yönetimi gibi oldukça dikkat gerektiren konuları kolaylaştıran barkodlar, doğruluk ve hızlı data girişine elverişli olduğu için kullanılması gerekli hale gelmiştir.


Barkod Sisteminin Faydaları Nelerdir?

Barkod sistemi sizin en doğru bilgiyi almanızı sağlar, kullanıcı hatalarını ortadan kaldırır. Benzer ürünler veya benzer kodlara sahip ürünler arasındaki karışıklığı önler.
Barkod sisteminin hız konusunda iki önemli faydası vardır.
 
1. İstenen bilgi manuel şekilde toplanacak bilginin çok çok üstünde bir hızla ve doğru bir şekilde toplanır.
 
2. Bu toplanan doğru bilgiler bilgisayar ortamında olduğu için yine çok hızlı bir şekilde bu bilgileri işleyebilecek, değerlendirebilecek kişilere veya ortama ulaşır.
 
Örneğin; bu bilgilerin doğru bir şekilde, bir kağıtta yazılı bilgiler olduğunu varsayın. O kağıdın içinden A marka deterjandan ne kadar satıldığını nasıl bulabilirsiniz? Evet, sayabilirsiniz. Son anda size A marka deterjan değil de tüm deterjan satışları sorulursa ne yaparsınız?
Barkod sistemi sayesinde doğruluğun artması ve veri giriş hızının yükselmesi ile işçilik maliyeti düşecek sistem daha ekonomik olacaktır.
Barkod ürünleri yani okuyucular, yazıcılar vs. tüm OT/VT ürünlerinin kullanımı, bilgisayara bağlaması ve işletmesi çok kolaydır. Bu sistem ile güvenilir, detaylı, hızlı datalar toplanır. Bu toplanan bilgiler ile sistem daha etkili yönetilebilir.
 
Örneğin;
- Hangi ürün ne kadar satılıyor?
- Şu anda stokta eksikler neler?
- Geçmiş satışlara bakarak hangi üründen ne kadar sipariş vermeli?
Gibi sorulara kolaylıkla cevap bulabilirsiniz.
Etiketler: Doğru Barkod Okuyucu Seçin
Nisan 26, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR