Etiket

Etiket

Yazımıza başlamadan önce etiketi ele alalım birçok kaynakta etiketin tanımı aşağıdaki gibidir; 

“bir malın türünü, miktarını, özellikle de fiyatını ve benzer niteliklerini ya da bir defter, kitap ve benzeri bir şeyin kimin malı olduğunu göstermek, belirtmek, belli etmek için üzerine konulan ya da yapıştırılan küçük kâğıt ”

Bu tanım etiket için en doğru açıklamalardan biridir, kullanılmasının en yaygın nedenleri ve özelliği sade ile bir şekilde anlatılmıştır ama etiketlerin dünyası o kadar da sade değildir çeşitleri ve kullanım alanları hayal edilemeyecek kadar geniştir. Etiketler baskılı etiket ve baskısız etiket olarak 2’ye ayrılır bu yazımızda ikisinden de biraz bahsedeceğim.

 

Baskısız etiket olarak belirttiğimiz etiketler marketlerde rafların önünde fiyatların yazıldığı öncesinde üzerinde hiçbir baskı olmayan çoğunlukla beyaz etiketlerdir. Baskısız etiketlerin kullanım alanları oldukça geniştir yukarıdaki tanımda da bahsedildiği gibi ürünlerin diğer ürünlerden farklı olduğunu anlatmak için kullanılan en temel malzemedir. Örnek olarak kargo firmalarının üzerinde adres, iletişim bilgileri ve barkod numaralarının yazıldığı biraz daha büyük olan beyaz etiketler. Bu beyaz etiketlerin boyutları da ihtiyaçlar doğrultusunda çok fazla değişiklik gösteriyor ve sitemizde olduğu gibi baskısız etiketlerde farklı boyutlarda üretimleri yapılabiliyor. Bu boş yani baskısız etiketlerin üzerindeki genellikle siyah renkte olan yazılar ve barkod numaraları barkod yazıcının ribon denilen maddeyi ısıtarak etiket üzerinde bazı programlar yardımı yazması sonucu oluşur. Baskısız etikete yapılan bu işlem baskılı etiket olarak algılanmamalı barkod yazıcısı, ribonu, etiketi ve bilgisayarı olan herkes bu işlemi yapabilir. Aynı zamanda bazı etiket türlerine termal etiket gibi ribon olmadan da baskı alınabiliyor ribon olmadan baskı alınan bu işlemde barkod yazıcının etiketi ısıtmasıyla yazdırılma işlemi meydana gelir.

 

Baskılı etiketler ise İçtiğimiz su şişesinden, giydiğimiz kıyafetlere kadar her sektörde ve çeşitli şekilde kullanılabiliyorlar. Etiketlerin birde pazarlama yetenekleri vardır ki bu sebep yüzünden bu kadar önemli olabilmişlerdir. Büyük veya küçük şirketlerin, firmaların üretim yapan yapmayan markasını büyütmek ve seviyesini arttırmak isteyen kişiler için bu kadar gelişmiştir. Baskılı etiketlerin kullanımındaki temel prensipleri farklı olması üretici veya satıcıyı rakiplerinden farklı kılması ve ürünün gerçekten değerli olduğunu düşündürmek ve bunların dışında markaların tüketiciler üzerinde oluşturmaya çalıştıkları birçok psikolojik sebepleri var. Özellikle renk ve font uyumu baskılı etiketlerde çok önemli iki unsurdur.

Bizde Etiketalalım.com Ailesi olarak Baskılı ve Baskısız etiket üreticisi olduğumuz bu etiket sektöründe müşterilerimizi istedikleri ölçüde ve kalitede baskısız etiketleri en kısa sürede teslim ediyor baskılı etiketlerinde ise özel etiketlerini mümkün olan en kısa sürede kendilerine ulaştırıyoruz.

Etiketler: eitket nedir, baskılı etiket, baskısız etiekt
Mayıs 16, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR